RECYCLE, REUSE AND REDUCE FOR A SUSTAİNABLE WORLD

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR DÜNYA İÇİN GERİ DÖNÜŞTÜRÜN YENİDEN KULLANIN VE AZALTIN (RECYCLE, REUSE AND REDUCE FOR A SUSTAİNABLE WORLD)

Okulumuz Sosyal Bilgiler Öğretmeni Nezahat DEMİR ve 7.sınıf öğrencilerimizin dahil olduğu eTwinning projesi; gezegendeki iklim değişikliğinin bir sonucu olarak atık geri dönüşümü, çevre kirliliği sorununa kamuoyunun dikkatini çekmek için oluşturulmuştur. Atıkları ayırmak için her bir kişinin küçük bir çabasının dünya çapında çevre felaketini önlemeye yardımcı olabileceğini göstermek istiyoruz. Çevreye zarar vermeden hareket edersek -en azından mevcut durumu korursak- sürdürülebilirlikten bahsedebiliriz. Sürdürülebilirlik, kaynaklarımızı daha az kullanmamız ve daha fazla atık üretmememiz anlamına gelir. Sıfır atık, atık oluşumunu engelleyen bir hareketi ifade eder. Bunu alternatifler kullanmak yerine paketlenmiş ürünleri değiştirerek yapabiliriz.

23.02.2022 155

23-02-2022